Rreth Nesh Kush jemi ne

Kush jemi ne

Kush jemi ne
Kush jemi ne
Kush jemi ne

Fondacioni Vehbi Koç i cili është një fondacion bamirësie pjesë e Fortune 500 Company Koç Holding më i madhi në Turqi, u themelua në vitin 1969 nga Vehbi Koç themeluesi i Grupit Koç.

Për një Turqi bashkëkohore dhe në zhvillim; Nevojat më themelore të jetës për arsimim, shëndetësi dhe kulturë; Fondacioni Vehbi Koç filloi të vepronte kryesisht në këto fusha, që nga koha e themelimit deri më sot fondacioni ka qenë i përfshirë në një numër të madh çështjesh bamirësie.

Fondacionet e bamirësisë

Fondacioni për Kujdesin Shëndetësor VKV

Që nga krijimi i tij në vitin 1969, Fondacioni Vehbi Koç ka vendosur një standard të ri për ekselencën në filantropi. Fondacioni udhëhiqet nga misioni i tij për të trajtuar nevojat themelore të jetës për një Turqi moderne dhe në zhvillim përmes promovimit të arsimit, shëndetësisë dhe kulturës. Arritjet e fondacionit përfshijnë krijimin e një spitali të nivelit botëror, muzeve që ruajnë dhe theksojnë kulturën turke dhe institucioneve akademike elitare të gjitha niveleve.

Fondi për Infermierinë VKV

I themeluar në vitin 1974 në përpjekje për të përcaktuar problemet e profesionit të infermierisë në Turqi dhe për të mbështetur gjetjen e zgjidhjeve të mundshme dhe afatgjata, vepron si një pikënisje e aktiviteteve të Fondacionit të destinuara për zhvillimin e profesionit të infermierisë në Turqi.

Mbështetje për Projekte / Shëndetësi

Përveç institucioneve tona shëndetësore, ne gjithashtu mbështesim projekte të shumta në fushën e shëndetit. Këtu janë disa nga projektet që kemi mbështetur:

 • 2007: Fakulteti i Mjekësisë pranë Universitetit të Ankarasë Spitali i Syrit Vehbi Koç
 • 2002: Qendra e Emergjencës Mjekësore Vehbi Koç pranë Spitalit për Edukim dhe Hulumtim Haydarpaşa Numune
 • 1985: Fondacioni Vehbi Koç Spitali Haydarpaşa Numune Aksidentet në trafik dhe shërbime trajtimi të nivelit të parë
 • 1963: Fakulteti i Mjekësisë pranë Universitetit të Ankarasë, Banka e Syrit Vehbi Koç

Fondacioni Vehbi Koç, spitali dhe shërbimet ambulatore, projektet mbi trajnimin dhe zhvillimin e infermierisë, çmimet Vehbi Koç në shëndetësi, aktivitete që mbështesin projekte shëndetësore, Fakulteti i Mjekësisë pranë universitetit Koç, Shkolla e infermierisë, SANEC dhe Qendra Edukuese Kërkimore Semahat Arsel menaxhohen nga fondacioni që është investimi më i madh privat në fushën e shëndetit në Turqi.

Për vite me radhë Fondacioni Vehbi Koç e ka mbështetur Spitalin Amerikan, dhe në 1995 spitali u inkorporua tek fondacioni, për të krijuar një institucion shëndetësor shembullor, ku ishte bërë një investim shumë i madh. Pas një pune 12 vjeçare për rinovim dhe zgjerim Spitali Amerikan u zhvillua duke u bërë një institucion shëndetësor me standarde ndërkombëtare.

Universiteti Koç është një nga projektet madhore të Fondacionit Vehbi Koç në fushën e edukimit. Pavarësisht nga e kaluara e tij relativisht e shkurtër, Universiteti Koç është tashmë një nga universitetet më të mirë të themeluar dhe nga më prestigjiozët në Turqi. Shkolla e Mjekësisë pranë Universitetit Koç filloi pranimet në Shtator 2010.

Spitali Universitar Koç u bë funksional në Tetor 2014, si Spital Kërkimor e Trajnues pranë Universitetit Koç, me qëllim që të kontribuojë në kapital njerëzor të kualifikuar në sektorin e shëndetësisë dhe me qëllimin që t’i shërbejë shoqërisë me një ambient me përkujdesje dhe me standarde ndërkombëtare.

Risitë Tona

Ne gjithashtu jemi krenarë që jemi pionierë të shumë përparimeve mjekësore në Turqi:

 • Shkolla e parë e infermierisë në Turqi. (1920)
 • Futja e aktivitetit fizik postoperativ të shpejtë në Turqi. (1945)
 • Anestezia e parë spinale në Turqi. (1946)
 • Përdorimi i parë i fijeve kirurgjikale në Turqi. (1947)
 • Grupimi i parë i faktorit Rh në Turqi. (1948)
 • Transfuzioni i parë i plotë i gjakut në një foshnjë në Turqi. (1949)
 • Programi i parë i lindjes natyrale në Turqi. (1953)
 • Spitali i parë në Turqi me një gjenerator emergjence. (1965)
 • Njësia e parë e hemodializës në Turqi. (1966)
 • Klinika e parë private e planifikimit familjar në Turqi. (1972)
 • Programi i parë i ekzaminimit mjekësor të punonjësve në Turqi. (1972)
 • Sistemi i parë spitalor i kompjuterizuar në Turqi. (1977)
 • Programi i parë i infermierisë për kujdesin intensiv në Turqi. (1978)
 • Panairi i parë shëndetësor spitalor në Turqi. (1981)
 • Njësia e parë për terapinë në grup për lënien e alkoolit në Turqi. (1982)
 • Operacioni i parë për pacientë ambulator në Turqi. (1983)
 • Parkimi i parë i inkorporuar në tarracë për helikopterë ambulancë në Turqi. (1986)
 • Qendra e parë kirurgjikale për pacientët ambulantë në Turqi. (1987)
 • Qendra e parë mjekësore për kujdesin parandalues ​​në Turqi. (1988)
 • Njësia e parë e specializuar për kujdesin intensiv në Turqi. (1990)
 • Qendra e parë private edukuese mbi infertilitetin në Turqi. (1995)
 • Kirurgjia e parë e trurit në Turqi, operacioni me mikroelektrodë për trajtimin e çrregullimeve të lëvizjes. (1996)
 • Zëvendësimi i parë jo kirurgjikal i valvulës së aortës në Turqi. (2009)
 • Kirurgjia e parë robotike e kraharorit në Turqi. (2010)

Na Kontaktoni