Institucionet Spitali Amerikan

Spitali Amerikan

Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan
Spitali Amerikan

HISTORIA E SPITALIT AMERIKAN

Spitali Amerikan u themelua në vitin 1920 nga L. Bristol, Admiral në Marinën Amerikane, si spitali i parë jofitimprurës privat në Turqi. Ai ka pasur një histori të gjatë dhe me reputacion që nga ajo kohë. Një shkollë për infermieret, një tjetër risi për Turqinë, u krijua në të njëjtën kohë dhe është bërë e pandashme nga spitali. Pasi u mbështet dhe u udhëhoq nga Spitali Amerikan i Stambollit me qendër në Nju Jork, në vitin 1995 pronësia e Spitalit Amerikan u transferua tek Fondacioni Vehbi Koç (VKV), i cili e kishte mbështetur spitalin që nga krijimi i fondacionit. VKV ka investuar më shumë se 300 milionë dollarë për zhvillimin dhe rinovimin e spitalit, duke kontribuar në procesin gjatë të cilit spitali do të bëhej udhëheqës në sektorin e kujdesit shëndetësor në Turqi.

SPITALI AMERIKAN SOT

Spitali Amerikan është një spital i kujdesit të përgjithshëm akut me 200 shtretër dhe 62 shtretër të kujdesit intensiv. Ne ofrojmë shërbime shëndetësore në të gjitha disiplinat mjekësore dhe kirurgjikale me përjashtim të psikiatrisë me shtrim dhe transplantimit, të cilat do të ofrohen në Spitalin Universitar Koç.

Përveç 20,000 pacientëve të shtruar në vit, ne trajtojmë më shumë se 120,000 pacientë në vit në ambientin ambulator. Më shumë se 10,000 operacione kryhen çdo vit duke mbuluar të gjithë spektrin kirurgjikal.

Na Kontaktoni